Psoriasis is een veel voorkomende, chronische huidziekte. Ongeveer 1 op de 50 mensen hebben hier last van. Psoriasis zorgt voor veel ongemakken zoals rode plekken, huidschilfers, jeuk en kan pijnlijk zijn. Daarnaast is het vaak voor iedereen zichtbaar.

Psoriasis klachten

De klachten worden veroorzaakt door een overproductie van cellen in de bovenste huidlaag ten gevolge van een ontsteking in de huid. Het immuunsysteem van het lichaam krijgt een verkeerd signaal en zorgt ervoor dat de huid 6 tot 9 keer sneller dan normaal cellen aanmaakt.

De groeicyclus duurt normaal ongeveer 25 tot 30 dagen. Bij psoriasis patiënten duurt dit slechts 4 tot 6 dagen! De grootte en hoeveelheid van de plekken kan per persoon heel erg verschillen. De plekken worden gekenmerkt door een scherp begrensde roze huid, bedekt met een laag witte schilfers. De plekken komen vaak voor op ellebogen, knieën, onderrug en hoofdhuid.

Psoriasis oplossingen

Psoriasis is een chronische ziekte en is niet volledig te verwijderen, wel kunnen plekken langere tijd wegblijven. De bekendste methode is misschien wel een reis naar de Dode zee, dit zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt. In de salon heb ik  de butterly cream van ik skinperfection, deze zorgt ervoor dat de huid in slechts 4 weken (2x per dag gebruik) heel rustig wordt. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek het verschil!