Huidverbetering

Huidproblemen

Algemene tips voor een mooie huid

• Zorg in de eerste plaats altijd voor een goede basisverzorging van binnenuit. Als u lichaam van binnen niet gezond is kan u er op smeren wat u wilt, maar dat is dweilen met de kraan open. Een mooie huid komt van binnenuit. Reinig u lichaam van binnenuit (zie detoxkuren), eet gezond, doe regelmatig aan lichaamsbeweging, zorg voor voldoende buitenlucht, slaap genoeg en drink twee liter zuiver water per dag.

• Vermijd stress. Door stress ontstaan er vrije radicalen in het lichaam die gezonde cellen beschadigen en huidveroudering en puistjes veroorzaken. Goede manieren om stress op te heffen zijn: mediteren, massage, etc.

• Stel de huid niet onnodig lang bloot aan de zon. Twintig minuten tot anderhalf uur zon per dag is ruim voldoende. Langer zonnen zorgt voor vrije radicalen vorming waardoor rimpels en huidveroudering ontstaan. Gebruik alleen zonnebrandproducten met natuurlijke zonnefilters en vermijd de zonnebank.

• Vermijd roken en alcohol. Alcohol verwijdt de poriën, hierdoor wordt er veel vuil in opgeslagen waardoor de huid er grauw uit gaat zien. Nicotine zorgt voor een minder goede doorbloeding van de huid, afvalstoffen worden minder goed afgevoerd en de huid gaat er grauw uitzien. Bovendien vergt roken veel energie elders in het lichaam (om de schadelijke stoffen onschadelijk te maken), waardoor er minder aandacht wordt besteed aan het onderhouden en repareren van de huid. De huid zal hierdoor eerder verouderen.

• Pas op met voedingsmiddelen die huiduitslag en pukkeltjes kunnen veroorzaken, zoals bijvoorbeeld chocola, gefrituurd voedsel en melkproducten.

• Was de tere gezichtshuid niet te vaak vermijd agressieve reinigingsproducten die SLS of andere synthetische ingrediënten bevatten. Wilt u hier meer informatie over kom lang in de salon en maak kennis met IK Skin Perfection.

• Wees voorzichtig met peelings. Beperk ze dan ook tot eens per week.

• Laat regelmatig uw huid door een schoonheidsspecialiste behandelen!