Rosacea wordt vaak couperose genoemd, toch zijn het 2 verschillende dingen. Couperose is namelijk alleen het zichtbaar worden van verwijde haarvaatjes, terwijl rosacea echt een huidaandoening is. Deze huidaandoening ziet u vooral bij vrouwen van middelbare leeftijd, er zijn natuurlijk ook mannen met deze aandoening.

Kenmerken van rosacea

De belangrijkste kenmerken die u ziet zijn uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. De aandoening is goed te behandelen en/of te onderdrukken maar is zelden te genezen. Rosacea ontstaat meestal rond uw 30ste levensjaar en komt meer voor bij vrouwen met een licht huidtype. De oorzaak ervan is onbekend. Wel kan het door verschillende oorzaken beïnvloed worden, zoals warmte, zonlicht, cosmetica en geneesmiddelen. Het komt voornamelijk voor op de wangen, neus, voorhoofd en kin.

Rosacea behandeling

Rosacea kunt u met de juiste behandelingen en producten niet wegkrijgen, maar wel onderdrukken.
In de salon zijn er speciale behandeling met de Sobye massage. Deze massage zorgt ervoor dat de bloedvaten het bloed beter laten circuleren. Verder zijn er verschillende producten van de Cellucur lijn en ik skinperfection die de huid kalmeren en verzachten. Na de salonbehandelingen ziet u al hele mooie resultaten. Mochten de behandelingen voor u geen resultaat geven dan zal ik u doorsturen naar een arts of dermatoloog. Maak vrijblijvend een afspraak en ontdek het verschil!