Pigmentvlekken

Als we ouder worden en er hormoonveranderingen optreden, wordt de aanmaak van pigment gestimuleerd. Hierdoor kunnen zogenaamde hyperpigmentaties ontstaan. Maar denk ook aan het zwangerschapsmasker. Een van de grootste boosdoeners van pigmentvlekken is zonnebaden zonder bescherming.

Soorten pigmentvlekken

Er zijn verschillende soorten pigmentvlekken; ouderdomsvlekken, hyperpigmentatie na littekens (van bijvoorbeeld acné of irritatie) en Melasma of Chloasma (gele vlekken onder de ogen) deze worden veroorzaakt door hormonen ( een bekende hiervan is het zwangerschapsmasker).

Heb je pigmentvlekken en wil je een egale huid?

Voor pigmentatie zijn verschillende behandelingen mogelijk, denk hierbij aan lightening creams, fruitzuurpeelingen, microdermabrasie en microneedling zoals de dermapen4. De beste resultaten behaalt u in combinatie met salonbehandelingen en thuisproducten. De salon behandelingen kunnen nu natuurlijk niet maar ik heb wel producten voor thuis waar je echt resultaat mee ziet.

De musthaves

bright+          : overpigmentatie wordt verminderd door de revolutionaire huid oplichtende formule.

Glycol acid + : maakt oppervlakkige pigmentvlekken minder zichtbaar. Houdt het vocht beter vast in de huid stimuleert de vorming van collageen en elastine.

Sun spf50+    : goede zonbescherming is een absolute noodzaak om pigmentvorming en huidveroudering tegen te gaan. De samenstelling met spf 50 en het specifieke UV- complex beschermt tegen UVA- en UVB- stralen, vrije radicalen en vervuiling.

Deze producten zijn echt een musthave voor een huid met pigmentvlekken. Laten we samen je huid weer egaal en stralend krijgen .