Wat is rosacea ?

Rosacea word ook vaak couperose genoemd, toch zijn het twee totaal verschillende dingen. Couperose is namelijk alleen het zichtbaar worden van verwijde haarvaatjes, terwijl rosacea een ontstekingsaandoening is van de huid, die zich tot verschillende stadia kan ontwikkelen. Meestal begint rosacea met de kenmerken diffuse roodheid door vaatverwijding en kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën of couperose) op de wangen en neus. Later kan dit gebied uitbreiden richting de kin en voorhoofd. Het beginstadium wordt opgevolgd door een ontstekingsstadium. Er kunnen kleine rode bultjes en vochtblaasjes van speldenknopgrootte ontstaan in het rode gebied.dit lijken puistjes maar zijn het niet. Knijp deze dan ook nooit uit. Dit kan littekens veroorzaken. Ook kan de huid wat zwelling en schilfering vertonen. Worden deze verschijnselen van rosacea niet behandeld, dan kan de huid grover worden van structuur.

Hoe ontstaat Rosacea?

De oorzaak van rosacea is nog steeds onbekend. Factoren als stress, warmte, zon, aanraking, cosmetica en temperatuurverschillen kunnen rosacea doen ‘opvlammen’. Helaas verdwijnt rosacea niet vanzelf. Bij rosacea is de huid zeer gevoelig. Als je eenmaal rosacea heb, kom je er eigenlijk moeilijk van af. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden met behandelingen, producten en voeding om uitbreiding van de klachten te voorkomen en de huid rustig te houden.

Kan ik je helpen bij rosacea?

Wat kan ik nu voor je doen? Zoals ik net al zei kan ik zeker wat voor je betekenen. De behandelingen kunnen we nu tijdelijk niet doen dus daar ga ik voor nu ook niet verder over uitweiden. Maar ik kan je nu wel begeleiden. Vooral met supplementen en voedingstips. En daarnaast producten voor thuis gebruik.

In de salon hebben we een pakket samengesteld die speciaal voor rosacea huiden zijn.

Hier zit in :

SILK+              Dit is een zeer zachte milde reinigingsmilk. De milk herstelt, hydrateert en kalmeert de gevoelige huid.

DE-ITCHY+    Deze olie is geschikt voor de zeer extreem gevoelige, broze en geïrriteerde huid. De olie verzacht, kalmeert, hersteld en                              vernieuwd de huid de beschadigd is.

RECOVER+    Dit is een ultiem zachte en kalmerende huid hersteller die de extreem gevoelige en broze huid voedt, herstelt, hydrateert en                          onmiddellijk verlichting geeft.

Deze producten zijn echt een must voor de zeer gevoelige rosacea huid. Dus wacht niet langer en laten we samen je huid in balans brengen waardoor je weer een gezonde sterke huid kan krijgen.