Hoe ga je hiermee om?

waarom hebben zoveel mensen stress tegenwoordig? We hebben het allemaal druk. Werk kinderen sporten huishouden bijhouden van sociale contacten te weinig slaap en deze periode van onmacht tegen het corona virus helpt natuurlijk ook niet mee.
wat doet stress nu met je huid? Nou heel veel. Waar zal ik beginnen,
Het is al langer bekend dat stress aandoeningen aan de huid als rosacea, eczeem en psoriasis kan verergeren. Stress is slecht voor onze huid, de effecten van stress zijn dan ook snel zichtbaar op je huid.
Kenmerken van stress; onrustig slapen, vlekken over je hele lijf, een droge huid, overal jeuk, onrustig, vermoeid en gewichtstoename.

Stress kan dus je huid op verschillende manieren beïnvloeden.

Onzuivere huid & puistjes
Door stress is de huid vatbaarder voor bacteriën. Stress zorgt voor de afscheiding van bepaalde hormonen waaronder het stresshormoon cortisol. Een hormoonstijging versnelt op zijn beurt de talgproductie en een talgophoping veroorzaakt meeeters puistjes. Stress verstoort de barrièrefunctie van onze huid, daardoor is onze huid vatbaarder voor bacteriën en krijg je meer kans op bacteriële infecties waardoor bijvoorbeeld acne verergert. Daarnaast veroorzaakt stress een verhoogde productie van adrenaline, daardoor worden pigmentcellen actiever. Mogelijk gevolg; pigmentvlekjes.

Doffe en droge huid
Wanneer je voortdurend blootstaat aan stress en spanning komt ook het natuurlijke proces van celvernieuwing onder druk te staan. De productie van stoffen die de huid vet en gehydrateerd houden neemt af. Hierdoor raakt de barrièrefunctie van je huid verstoord en zal er hierdoor ook meer vocht uit de huid verdampen. Dit merk je aan alle kanten: de huid wordt een stuk doffer en droger.

Stress zorgt voor een snellere huid veroudering
Stress doet nog meer. Stress maakt oud. En dan heb ik het niet alleen over een vermoeide uitstraling of grauwe gelaatskleur. Stress versnelt echt het verouderingsproces. Dus ook in de huid. Chronische stress pleegt echt een aanslag op de aanmaak van collageen en elastine in de huid, deze vezels hebben we nodig om de huid stevig en soepel houden. Ook zorgt aanhoudende stress voor meer vrij radicalen. Hierdoor stopt de cel eerder met delen en verouderen we.

Wat kan je hier nu aan doen?
De beste manier om de hierboven effecten op de huid te vermijden is simpel : door stress te voorkomen. Maar ik weet ook Helaas is dit lang niet altijd mogelijk. Er kunnen dingen gebeuren op het werk of in je privéleven waardoor je een periode van stress meemaakt. Stress is dus lang niet altijd te vermijden. Ook al zouden we dat wel willen.
Wel kan je proberen de effecten van stress op je huid te beperken. Ontspan op tijd, Slaap voldoende, leef zo regelmatig mogelijk, eet gezond en het liefst biologisch, neem extra voedingssupplementen.

Wat kan ik voor je betekenen?
Een ontspannen behandeling kan ik je nu helaas niet aanbieden maar met producten kan je ook een hele hoop bereiken. Ik heb voor jou in de salon de producten staan om je huid weer rustig en stralend te krijgen.

Dus wacht niet langer en laten we samen werken aan een sterke gezonde huid!